Etiketter

fredag 1. juli 2011

FERIEPLANER!!!
Sommeren er offisielt her, selv om ikke været er kjempebra her på vestlandet.

Vi skal ikke reise langt i år, siden vi har så mange husprosjekter i sommer, men en liten tur må det jo bli!!

Jentene har mest lyst å dra til Tyrkia der de har en oransje rutsjebane....Men de blir nok ikke i år nei...Litt for varmt for lillegull nå om sommeren tror jeg!!

De to siste årene, har vi hatt ferien i Danmark. Det er dejlig å være norsk i Danmark!!!

Første året bodde vi her :
http://www.feriecenternord.dk/.
Her var det et lite badeland, lekerom for ungene, et kjekt lite sentrum med butikker, kafeer og resturanter av alle slag, og 50 meter til stranda.
Det er også kort vei til Fårup sommerland, samt kjøreavstand til mange mange andre aktiviteter som dyreparker, akvarier, legoland osv... OOOG BILKA!!!

I fjor var vi campingturister, bodde en uke i telt, og en uke i campingvogn. Vi var kjempeheldige med været den uken vi bodde i telt, det var strålende sol hele uken. Dagen etter vi overtok campingvognen, høljet det ned :)

I år derimot, kunne jeg tenke meg en ferie uten for mye kjøring pga minstemann.

Uansett hvordan jeg planlegger blir det kjøring. Etter mye om og men står det nå mellom to turer.


Tur 1 ville sett sånn ut :
Kjøring til hytta i Røldal for overnatting.

Dagen etter går turen hit :


Villa Fridheim (der de har spilt inn senkveld i år), skal det være
eventyrfestival 9-10 juli.

Her kan en være med på prinsesse og pirat skole eller "jeg har slikt å føre...". Det blir eventyr og teaterforestillinger hele helgen.


Videre ville turen gått til Blaafarveverkets kobolt gruver, hvor barna kan være med på egen gruvetur.
www.blaa.no

Deler av Blaafarveværkets Koboltgruver er gjort om til et ekte Blåfjell-univers, hvor en kan oppleve blåbærfabrikken, ullfabrikken og soveplassene til blånissene.

Neste stopp på programmet ville være Lillehammer og overnatting i en tretopp hytte som denne nedenfor. Tenk å sitte ute her om kvelden og høre på lydene fra naturen, foran levende flammer og stearinlys, med en varm kopp kaffe kokt på bål...
eller våkne til den utsikten og fuglekvitter og trekrone sus... MMM....

Du kan lese mer om tretopp hytter her :
http://tretopphytter.no/no/hjem/

Endestoppet vårt for denne turen ville vært Hunderfossen familiepark,
med lek og morro i en dag eller to.www.hunderfossen.no

Tur nr. 2 ville vært som følger :

Kjøretur til hytta i Røldal for overnatting.
Dagen etter går turen til Kinsarvik og Mikkelparken hvor vi bader og leker i en dag
Planen blir å overnatte her :Hardanger vandrerhjem :)

Dagen etter går turen videre til Vøringfossen hvor vi skal ta trolltoget:Trolltoget går gjennom Måbødalen ved Vøringsfossen. Toget går på den gamle veien, som er stengt for vanlig trafikk.

Etter denne turen kjører vi videre til Geilo.
På Geilo har de åpnet en sommerpark. Mer info om denne kan du finne her :
www.geilolia.no

Her er det masse kjekke aktiviteter.

For oss ville det vært aktuelt med Bungyjumping, Geocaching, hvor man leter etter skatter ved hjelp av gps,
høydeparken med tarzanløyper, riding, trollsafari, som er en guidet natur- og trollsafari der vi ser etter elg og spor av troll. Turen går også innom Langedrag Naturpark der vi også treffer ulver, gauper, reinsdyr, fjellrev og mange andre dyr.
og vi kan dra på fjelltur for å lete etter huldra under Hallingskarvet:Valgets kvaler.... Uansett tror jeg det kan bli en bra ferie... Eller???

Ha en vidunderlig natt :)


1 kommentar:

  1. Så flink du e å finne desse gode opplevelsane!!! Trur jammen meg du e ein racer på å surfe på nettet etter godsaker!!
    Mikkelparken er super! Herlig avslappande og passe stort! Me var i "lekeland"der ei stund, sånn at Oda fekk ligga på mattene der og leika seg litt. Ho blir litt lei av å ligga i vogna eller sitta i bæresele heile dagen.
    Langedrag e jo superkoselig!!
    Hunderfossen va fantastisk syns eg! Adrian kunne bli med på dei fleste av aktivitetane, passelig ventetider (ikkje for lange køar til ting) og veldig greit for ungane. Eit tips e å ha med grillmat, for det e gassgrillar der! Va veldig greit, så slapp me å eta pommfrits og sånt heile ferien liksom ;)
    Ellers hadde me ein sånn kjøreferie i fjor, med Mikkelparken, hytta på Høk,Langedrag, Hedmark og Hunderfossen. Veldig glad me ikkje skal den ruta i år for å sei det sånn, for det blei masse kjøring. Og sjølv om Oda no e grei og ha med og gjera i bilen så ser eg at det hadde blitt for langt i år!
    Ha uansett ein superfin ferietur!! Og hils store skulejentene!

    SvarSlett

Jeg blir veldig glad dersom du legger igjen ett lite spor når du har vært innom. Dersom du ikke har egen blogg eller google konto, kan du kommentere som anonym, og skrive navnet ditt under, så vet jeg hvem du er :)